moshaverrkhob
moshaverrkhob

حد و مرز در رابطه عاطفي به اين منظور مشخص مي شوند كه به افراد ديگر نشان بدهيد چه چيزهايي مورد قبول شما نيست و چه چيزهايي مورد قبول شماست. اين مرزها در واقع تعادل زندگي شما را حفظ ميكنند و باعث مي شود از آسيب هاي احتمالي ديگران جلوگيري شود.

اگر براي زندگي خود مرزي قرار ندهيد احترام شما و اطرافيان شما به خطر خواهد افتاد. شما با دلرحمي نابجاي خود, افراد زورگو و نامحترم را به زندگي خود وارد مي كنيد.

حد و مرز در رابطه عاطفي
نشانه هاي عدم مرزبندي در زندگي
۱_ وقتي قلبا دوست داريد نه بگوييد بي اختيار مي گوييد بله.

۲_ براي نه گفتن به درخواستي كه نامعقول بوده عذاب وجدان مي گيريد.

۳_ براي اين كه آرامش زندگي خود را حفظ كنيد برعكس ارزش هاي واقعي خود عمل مي كنيد.

۴_هنگامي كه كسي با شما بد رفتار مي كند بي اعتنايي مي‌كنيد و آن طور كه بايد از خودتان دفاع نمي كنيد.

۵_ براي اين كه دوست داشته شويد هر گونه تلاشي را انجام مي دهيد.

۶_به ديگران اين‌اجازه را مي دهيد كه به شما حرف هايي بزنند و يا در حق شما كارهايي بكنند كه قلبا شما را ناراحت مي كند.

۷_ از بقيه انتظار داريد بدون اين كه حرفي بزنيد از ناراحتي هاي شما آگاه شوند.

در كمال تاسف بعضي از افراد فكر مي كنند براي اين كه مورد تاييد ديگران ‌باشند لازم است تا همواره در دسترس آن ها باشند و همين موضوع باعث مي شود مرزهاي شخصي بين آنان وجود نداشته باشد.

اگر تا به امروز عادت كرده ايد كه خودتان را با شرايط بقيه وفق دهيد قطعا اعمال كردن مرزهاي شخصي براي شما ترسناك و عذاب آور خواهد بود اما اگر آن را انجام دهيد و به آن عمل كنيد مي فهميد كه با گذشت زمان, همه چيز راحت تر خواهد شد و به اصطلاح ارزشش را دارد.

به وجود آوردن مرزهاي شخصي
بهتر است از خودتان آغاز كنيد : شما در وهله اول لازم است بپذيريد كه لايق اين هستيد كه بقيه افراد در مواجهه با شما بايد يك سري قوانين را رعايت كنند.

شايد كمي عجيب و غير قابل باور به نظر برسد اما متاسفانه آدم هايي وجود دارند كه خودشان را لايق چنين مرزگذاري نمي دانند.

البته شما بايد تفاوت ميان درخواست محترمانه و توقع بي قيد و شرط را بدانيد و اگر كسي از شما درخواست محترمانه اي داشت مي توانيد با روي باز آن را بپذيريد.

 

۱٫ حد و مرز در رابطه عاطفي، مشخص كنيد كه چه نيازهايي داريد :
بايد زمان زيادي را براي خود صرف كنيد كه مشخص شود به چه چيزهايي نياز داريد. هنگامي كه نسبت به خود آگاهي كافي پيدا كنيد بهتر مي‌توانيد براي شخصيت خود مرزهايي تعيين كنيد.

با شناخت نيازهاي خود متوجه مي شويد كه در چه صورتي خشمگين مي شود در چه مواقعي انرژي خود را از دست مي دهيد و چه موقع احساس افسردگي و ناراحتي مي كنيد.

بهتر است زمان دقيق اين حس و حال ها را در يك دفترچه يادداشت كنيد. وقتي چندين روز اين موارد را يادداشت كرديد متوجه مي شويد كه اوضاع شخصيتي شما دقيقا به چه صورت است.

مثلا ممكن است خواهر شما انرژي بسيار زيادي از شما تلف كند زيرا او عادت دارد بدون اين كه از پيش شما را مطلع كند بچه هاي خود را نزد شما بگذارد و به گردش برود. در اين جا بحث بي احترامي باز مي شود چرا كه نظر شما را نخواسته و در واقع به شما مجال (نه) گفتن را نداده است.

هر كسي حق دارد در برابر درخواست ديگران آري يا نه بگويد.

۲٫ مرز تعيين كنيد
اگر قبلا چنين تجربه اي نداشته ايد به شما پيشنهاد مي‌كنيم كه از مقدار كم شروع كنيد. مثلا اگر موضوعي شما را عصباني مي‌كند بهتر است به روي موضوعي ديگر تمركز كنيد كه تهديد آميز نباشد و عصبانيت شما كاسته شود.

متاسفانه بعضي افراد در حال تعيين مرز با عصبانيت و خشم اين‌كار را انجام مي دهند كه در نهايت با مشاجره و شكست مواجه مي شوند. شما بايد با ثبات اخلاقي كامل اين روند را انجام دهيد.

۳٫ بيان كردن مرزهايتان
وقتي زمان تعيين مرز بين زن و شوهر از راه مي رسد به خود اين اجازه را بدهيد كه تجربه كنيد و راحت باشيد. براي راحتي كار خود مي توانيد از سناريوي معمولي يك رفتار نامعقول بهره بگيريد.

مثلا در مثال قبلي نمي توانيد به يكباره در خانه تان را به روي خواهرتان ببنديد. مي‌توانيد وقتي بچه ها را نزد شما مي آورد بچه ها را قبول كنيد و از او بخواهيد قبل از اين كه آن جا را ترك كند چند دقيقه بماند تا با هم صحبت كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تعيين حد و مرز در رابطه عاطفي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/2  ] [ ۱۲ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تعيين حد و مرز در رابطه امر بسيار مهمي باشد. شايد فكر كنيد تعيين حد و مرز در رابطه صميميت شما را زير سوال مي برد.

اما اگر بدون قائده و قانون خاصي رفتار كنيم به روابطمان آسيب خواهيم زد و ممكن است آن روابط را نيز از دست بدهيم.

متاسفانه افراد هنگامي لزوم احتياج به حد و مرز را درك مي كنند كه از همان ناحيه زخم خورده باشند و احساس كنند كه ديگران در حال دخالت در زندگي آنان هستند اما نمي دانند چگونه بايد در كمال احترام و منطق اين حد و مرزها را وضع كنند.

شايد شما نيز ندانيد بايد در رفتار با هر كسي چه نوع حد و مرزي قائل شويد. ‌بهتر است در اين مورد با يك مشاور مشورت كنيد تا حد و مرز مناسب با آنان را به شما پيشنهاد دهد.

فايده ي تعيين حد و مرز در رابطه بين افراد
مرزهايي كه تعيين مي كنيد در واقع مثل نرده هايي هستند كه افراد دور خانه ي خود مي كشند تا هر غريبه اي امكان ورود به آن را پيدا نكند. وقتي شما چنين نرده هايي را به دور خانه خود مي كشيد احساس امنيت بيشتري مي كنيد و شب ها خواب راحت تري خواهيد داشت.

حد و مرزهايي كه در روابط تعريف مي شوند نيز شبيه چنين نرده هايي هستند كه با استفاده از آنان امكان‌ ورود افراد به حريم خصوصي شما را سلب مي كند.

وقتي شما حد و مرزهايي در رابطه تعريف مي كنيد در واقع در حال محافظت از هويت شخصي خود هستيد.

همچنين اين مرزها كمك مي كند تا احساس اعتماد به نفس بيشتري داشته باشيد و بفهميد در زندگي چه نيازهايي داريد. اگر متوجه شويد كه افراد در حال ورود به حريم خصوصي شما هستند و هيچ كاري براي دفاع از اين حريم نكنيد حس حقارت مي كنيد و اعتماد به نفستان تحليل خواهد رفت.

روش هاي تعيين حد و مرز در رابطه اي كه با شريك عاطفي خود داريد
۱_لازم است بدانيد كه وجود اين مرزها كاملا ضروري مي باشد:
مشخص كردن اولويت هاي شما و شريك عاطفيتان اولين قدم تعين حد و مرزهاست. اين مرزها مي توانند جسمي (وسايل شخصي، اندام، دفتر خاطرات، پول و اشيا قيمتي) و يا عاطفي ( عزت نفس، خاطرات و احترام به والدين) باشد.

۲_ دانستن مرزهاي شخصي شما با خودتان :
حتما لازم است بدانيد كه در اين زندگي دنبال چه چيزي هستيد. براي اين موضوع مي توانيد از احساسات و افكار خود نيز كمك بخواهيد.

وقتي شما نسبت به يك چيز خاص احساس ناراحتي مي كنيد احتمالا لازم است براي آن مرزي قائل شويد تا آرامش رواني بيشتري داشته باشيد. علاوه بر آن لازم است ارزش هاي غير قابل مذاكره اي مثل باورهاي ديني, خانواده و اصول اخلاقي را نيز در محدوده مرزهاي خود قرار دهيد.

۳_درباره مرزهايي كه داريد مذاكره و گفت و گو كنيد :
وقتي به اصطلاح تكليفتان را با خودتان مشخص كرديد بايد ارتباط برقرار كنيد. شريك عاطفي شما نمي تواتد ذهن شما را بخواند و يا آن را حدس بزند پس ضروري است كه درباره مرزهايتان با همديگر گفت و گو كنيد و البته مهارت گوش دادن فعال را يادبگيريد و از آن بهره ببريد.

گفت و گوي شما بايد منطقي، آرام و بدون پرخاش باشد و تا هنگامي كه به پذيرش كامل مرزهاي طرفين نرسيده ايد گفت و‌گو را به پايان نرسانيد.

علاوه بر آن لازم است زمان خاصي را جهت صحبت كردن درباره مرزهاي همديگر قرار دهيد و آن را به همديگر ياداوري كنيد.‌ شما اجازه نداريد شريك عاطفيتان را تهديد كنيد و او را بابت اشتباهاتش سرزنش كنيد. اگر مي خواهيد درجه رابطه را بالا ببريد لازم است مهارت گفت و گو در رابطه عاطفي را بياموزيد.

۴_ عواقب و مسئوليت مرزهاي خود را به عهده بگيريد
متعهد بودن و ماندن در يك چهارچوب هميشه راحت و آسان نيست و بايد در اين زمينه مسئوليت پذير باشيد. اگر شما نتوانيد به موضوعي پيايبند باشيد نبايد توقع داشنه باشيد شريك عاطفي شما نيز سر موضع خود باقي بماند.

۵_به خودتان اعتماد كنيد :
هيچكس بيشتر از شما از درونتان مطلع نيست پس نبايد به كسي اجازه دهيد تا براي شما تصميم گيري كنيد. مرزگذاري باعث مي شود فرديت خودتان را به رسيمتي بشناسيد و به آن احترام بگذاريد.

درباره چه موضوعاتي مي توانيم حد و مرز تعيين كنيم؟
۱_ انتظارات كلي:
بايد بدانيد از رابطه چه انتظاري داريد و رابطه عاشقانه چگونه تعريف مي كنيد؟ در چه موقعي رابطه شما به طور كامل تخريب مي شود؟ و با ادامه و بحث و گفت و گو در باب اين مسائل به يك نتيجه كلي برسيد.

۲_آستانه ي تحمل شما تا چه مي باشد؟
به شريك عاطفي خود بگوييد در چه موقعي كنترلتان را از كف مي دهيد؟ به عنوان مثال شما از دروغ بيزار هستيد پس به شريك عاطفي خود مي‌گوييد درباره ي دروغ گويي هيچ گونه اغماضي نخواهيد داشت.

منبع:كانون مشاوران ايران-تعيين حد و مرز در رابطه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/11  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب